MITOS VEGAS DIBUANG: Badan Empangan Hoover
toto

MITOS VEGAS DIBUANG: Badan Empangan Hoover

Terdapat mitos terkenal yang menyebarkan budaya popular bahawa mayat dikebumikan di Empangan Hoover. Pembinaan empangan pada tahun 1930-an adalah kerja berbahaya; oleh itu, terdapat banyak kematian.

Dari situ timbul mitos bahawa mayat pekerja yang meninggal dunia dicampakkan keluaran toto macau ke dalam campuran konkrit dan tidak pernah dilihat lagi.

Semasa Empangan Hoover dibina antara 1931 dan 1936 — menetapkan pentas untuk transformasi Las Vegas akhirnya daripada sebuah bandar kecil kepada sebuah bandar besar — ​​kira-kira 100 pekerja binaan yang malang telah kehilangan nyawa mereka. Tetapi tiada satu pun mayat mereka terletak di dalam struktur raksasa seluas 4.4 juta kaki padu konkrit itu, walaupun apa yang mungkin diberitahu oleh sepupu anda Josh semasa anda melawat kemudahan itu.

Kematian Empangan Hoover
Seorang pekerja tertimbus hidup-hidup di dalam konkrit Empangan Hoover, menurut bekas arkivis negara Nevada Guy Rocha. Tetapi jenazahnya tidak kekal di sana. Pada 11 November 1933, dinding sebentuk runtuh, menghantar ratusan tan konkrit basah jatuh ke muka empangan dan ke WA Jameson yang malang.

Apabila rakan-rakan pekerja pembinaan Jameson bertungkus-lumus selama 16 jam untuk menggali dia, ia bukan sahaja untuk menghiburkan keluarga dan rakan-rakannya yang berduka.

Tetapi terdapat beberapa sebab logik dan saintifik mengapa pekerja tidak akan ditinggalkan di dalam konkrit. Sebagai permulaan, empangan diperbuat daripada banyak papak konkrit. Setiap papak mengambil masa berjam-jam untuk ditetapkan sebelum yang seterusnya boleh dituangkan. Jadi, jika seseorang meninggal dunia semasa proses itu, terdapat banyak masa untuk memulihkan mayat.

Kedua, bahan organik (seperti tubuh manusia) akan menyebabkan isu penting Toto SGP untuk integriti struktur konkrit. Apabila badan rosak, ia akan mewujudkan poket udara di dalam konkrit. Dari masa ke masa, ini akan mewujudkan kecacatan struktur yang tidak boleh diterima yang boleh memecahkan atau merosakkan integriti empangan, menurut Rocha.

Empangan Mencetuskan Imaginasi, Kekeliruan
Mitos perkuburan Empangan Hoover berpunca daripada betapa besarnya struktur itu menjulang di Las Vegas selama hampir 100 tahun.

Empangan Hoover adalah projek kejuruteraan besar-besaran yang membentuk rantau ini dengan begitu banyak, ia telah mencetuskan banyak imaginasi orang ramai sejak sekian lama,” kata David Schwartz, ahli sejarah Las Vegas dan profesor UNLV.

Orang ramai juga mungkin mengelirukan Empangan Hoover dengan Empangan Fort Peck di Montana. Dalam berita buruk bagi sesiapa yang cuba tidur di sekitar struktur Sungai Missouri itu, mayat enam daripada lapan pekerja yang terbunuh Togel Sidney oleh gelongsor bencana di sana pada 22 September 1938, telah dikebumikan secara kekal di dalamnya.

Fort Peck ialah empangan tanah, jadi mayat yang reput tidak dianggap sebagai kecacatan struktur, jelas Rocha, kerana bumi yang longgar perlahan-lahan runtuh di sekelilingnya.

Tetapi tidak seperti Empangan Hoover, Lake Mead yang berdekatan menyimpan beberapa rahsia yang tidak menyenangkan. Dua mayat baru-baru ini ditemui di bahagian bawahnya yang terdedah pada bulan Mei, dengan satu disyaki dipukul oleh perusuh.